ЗАЩО ТОЧНО ТЕРМОПОМПА??

Когато решаваме какво отопление да използваме в дома, вилата или на работното място е добре да мислим в переспектива , защото цената на която ще добием този комфорт не се изчерпва само с първоначалната инвестиция . Тя ще се плаща в следващите поне 15-20 години през които ще ползваме това съоръжение. Ето защо термопомпеното отопление и охлаждане е решение което не може да пренебрегнем , поради факта , че този начин на отопление интрегрира в себе си предимствата на всички останали видове отопления, а именно:

- Термопомпеното отопление се съчетава със радиаторно и подово отопление за най-добър комфорт

- Може лесно да се използва за БГВ

- Може да се използва за охлаждане през лятото.

- Не изисква специално обслужване - подава се на пълна автоматизация и не изисква специални знания за да се управлява

-Не са нужни складове за гориво както и предварително закупуване на горивото.

- Цената на получената топлина от това отопление е една от най-ниските спрямо останалите видове отопление. Лесно се съчетава със соларни инсталации за още по-ниска стойност на получената топлина.

- Това е един от най-екологичните начини за отопление и не замърсява по никакъв начин околната среда.

Може да се посочат и много други ползи от такъв начин на отопление, но има един единствен съществен недостатък , който пречи то да се използва масово. Това е високата първоначална инвестиция. Тази инвестиция, обаче е част от общата цена , която ще платите през следващите поне 20 години, а общата цена с такова отопление е доста по-ниска спрямо останалите видове.

Какво трябва да имаме предвид когато решаваме дали да използваме термопомпено отопление: Трябва просто да си направим добре сметката. А сметката подсказва, че ако имаме възможност да си го позволим - не трябва дълго да се колебаем, защото вложените в такова отопление са една много добра и сигурна инвестиция, която има голяма възвръщаемост. Просто ще спестите много пари и най-важното - максимален комфорт.