Лети алуминиеви глидерни радиатори-ЦЕНИ

Глидерните алуминиеви радиатори са отоплителни тела съставени от множество алуминиеви глидери, свързани по между си с нипели с лява и дясна резба. С изменението на броя на глидерите се осъществява и подбора, оразмеряване на алуминиеви радиатори. Компонентите на радиаторите се получават чрез прецизно отливане под налягане на специална алуминиева сплав, като процеса се контролира прецизно, което гарантира константна еднородност и изключително високо качество. Алуминият е метал с ниска плътност и устойчив на корозия материал, който се използва в различни потребителски и индустриални продукти. Но от всички съвременни продукти и изобретения, в които алуминият направи голям пробив като материал, то е в производството на алуминиеви радиатори. Алуминиевите радиатори играят значителна роля в осигуряването на качествено отопление и добър дизайн на офис площи, индустриални работни места, и търговски сгради, както и във всеки съвременен дом. Устойчивостта на алуминия на влага го прави чудесен материал за използване в алуминиеви радиатори, за разлика от други метали, и дава възможност на алуминиевите радиатори, да работят дълго време много ефективно с малка нужда от поддръжка. Алуминият има естествен „имунитет“ към корозия и износване. В сравнение с чугуна и неръждаемата стомана, алуминият е супер термо проводник. Тази характеристика на този вид алуминиеви радиатори ги прави много надеждни и, издръжливи в дългосрочен план. Въпреки, че те са с по скъпи цени от другите радиатори, алуминиевите радиатори са избор номер едно в системите за домашно отопление, и за това много собственици предпочитат алуминиеви радиатори. Освен това алуминиевите радиатори се вписва добре с актуалните тенденции за обзавеждане на дома.

Основни предимства на алуминиеви радиатори:

  • Високо КПД в следствие на по-добрият топло обмен между въздуха алуминият и топлоносителят (вода).

  • Много дълъг период на експлоатация в следствие на способността на алуминиевата сплав да създаде тънък, неразтворим от водата слой от алуминиев оксид по вътрешната страна на алуминиевият радиатор, който го предпазва от ерозия.

  • Намален размер. Има широк спектър от дизайн и размери на алуминиеви радиатори. Алуминиевите радиатори имат малки размери и ниско тегло при по голяма отдадена топлинна мощност, което улеснява монтирането, пренасянето и складирането им.

  • Намаляването на съдържанието на вода в отоплителната системата и радиаторите, се оказа фактор, който често се пренебрегва, но е важен за по-ниски сметки за отопление . Затова през годините, са разработени алуминиеви радиатори с намалено водно съдържание. Алуминиев радиатор, който се характеризира с ниско съдържание на вода, има ниска топлинна инерция, работи добре и с ниска температура на топло носителя.

  • Модулност. Алуминиеви радиатори, те са изключително гъвкави, тъй като те се доставят предварително сглобени с определен брой глидери, но е възможно да добавите или да намали броя им ако е необходимо.

Основни недостатъци на алуминиеви радиатори:

  • Алуминиевите радиатори не са с  най-евтините цени , между видовете радиатори .

  • При някои алуминиеви радиатори ниско качество и лошо сглобяване на глидерите може да се появи теч на вода.

 

Метални стоманени панелни радиатори-ЦЕНИстоманени панелни радиаториМеталните стоманени радиатори се изработват от двойно декапирана ламарина, чрез пресоване и заваряване на отделните глидери (По скоро плоскости оформени като глидери). Те са с по-малка маса от чугунените и алуминиеви радиатори за отопление, но са с ниска корозивна устойчивост въпреки ,че някои от тях са обработени с железен фосфат и могат да се използват само за топлоносител вода. Поради голямото си специфично топло отдаване, те са изключително подходящи за ниско температурни отоплителни инсталации с термопомпи въздух-вода.Това са заводски изработени тела и е невъзможна корекция на габаритните размери и топло обемната повърхнина по време на монтажа. При тези отоплителни радиатори значителна част от топлинният поток е вследствие на лъчистият топло обмен. При захващане на профилирана тънка ламарина от едната страна, се постига увеличаване на топло отдаващата повърхност и формирането на въздушни канали през които преминаващият въздух от помещението се загрява чрез конвекция.Основни предимства на панелните радиатори са:

Голямото специфично топло отдаване от 1кг. вложен материал.Малкият обем и теглоНиската цена спрямо алуминиеви радиатори

Недостатъци на чугунени радиатори са:

Ниското работно наляганеНиската корозивна устойчивост, което е основният проблем при стоманените панелни. Ако за топлоносител се използва вода не източвайте водата от радиаторите, когато отоплителната система не работи.

Стоманени лири за баня-ЦЕНИ

Прахово боядисани стоманени лири за баня